Cookie Settings
close

Wat is chiropractie?

Gepubliceerd:
17
April
2024

Het is een algemeen misverstand dat chiropractische zorg alleen gaat over het kraken van je rug. Wat is het dan wel? Chiropractische zorg heeft zorg voor je centrale zenuwstelsel. Je centrale zenuwstelsel is het commandocentrum van je lichaam.

Bestaande uit je hersenen en ruggenmerg, bewaakt en coördineert je centrale zenuwstelsel iedere afzonderlijke functie in je lichaam door het verzenden van elektrische signalen (neurologische impulsen) naar alle cellen in je lichaam. Heen en weer.

De wervelkolom omsluit en beschermt het centrale zenuwstelsel. Als de functie van de wervelkolom verstoord wordt noemen wij dit een subluxatie. Subluxaties oefenen druk uit op de zenuwen en dus op het zenuwstelsel. Ze vermindert de communicatie tussen de hersenen en het lichaam.

Zoals bij een kink in een kabel, wordt de communicatiestroom verstoord. Jouw zenuwstelsel kan zijn werk niet meer doen. In chiropractische termen spreken wij van een zenuwstoornis. Het is vaak deze verstoring die leidt tot onbalans en/of ziekte. Hoe langer dit aanwezig is, hoe ernstiger die effecten kunnen zijn.

Het doel van de chiropractor is om de aanwezige zenuwstoornissen op te sporen en ze te corrigeren. We doen dit om de verbinding tussen de hersenen en het lichaam te herstellen. Dit maakt het mogelijk voor jouw lichaam om zichzelf beter te genezen, wat betekent dat je je beter zult voelen.

Als je hier vragen over hebt, neem dan gerust contact met ons op via info@chiropractieheeze.nl

Geschreven door
Cobus Bosman