Cookie Settings
close

Waarmee kun je bij de chiropractor terecht?

Gepubliceerd:
24
April
2024

Steeds meer mensen hebben al eens kennisgemaakt met chiropractie en voor velen van hen is chiropractie inmiddels een essentieel onderdeel geworden van de leefstijl.
Toch zijn er nog heel veel mensen die geen ervaring hebben met chiropractie, of weten wat chiropractie is en wat dit voor hun gezondheid kan betekenen. Dat is heel jammer en daar willen wij graag verandering in brengen!

Natuurlijk is chiropractie een geweldig hulpmiddel om in te zetten bij rug- en nekpijn, waarvoor het bij velen bekendstaat.

Maar wist je dat chiropractie niet alleen gericht is op het verhelpen van pijn, blessures, klachten en problemen? Chiropractie heeft als doel een optimale gezondheid na te streven. Dat betekent dat een chiropractor niet alleen betrokken is bij gezondheidsproblematiek maar zeker ook wanneer er “niets” aan de hand is en dus gezonde mensen de gezondheid helpt optimaliseren. De chiropractor is zowel een gezondheidsbevorderaar als een specialist die hulp biedt aan cliënten met klachten. Het voorkomen van klachten is een belangrijk onderdeel van het werk van een chiropractor.

De chiropractor heeft hiervoor verschillende technieken tot zijn of haar beschikking. Alle handelingen van een chiropractor hebben als basis een grondige kennis van het menselijk lichaam en veel ervaring met uiteenlopende klachten.

Om je een idee te geven met welke klachten je bij de chiropractor terecht kunt, vind je hieronder een korte opsomming van veel voorkomende klachten.

Problemen van Hoofd en Nek

Hoofdpijn, Migraine, Duizeligheid, Evenwichtsstoornissen, Ziekte van Ménière, Oorpijn Tinnitus, Aangezichtspijn, Temporomandibulaire gewricht dysfunctie (kaakgewrichtsproblemen), Nekpijn, Stijfheid, Bewegingsbeperking, Tekst nek, Dowager's bult. Whiplash.

Problemen van Schouders en Armen

Cervicothoracale dysfunctie, Schouderklachten, Frozen shoulder (adhesive capsulitis), Gevoelloosheid / tintelingen in armen, Scherpe pijnscheuten in schouders en armen, RSI (muisarm), Slijmbeursontsteking schouder, Krachtverlies in armen/handen, Golferselleboog, Tenniselleboog, Carpaal tunnel syndroom, 

Problemen van rug en borst

Zeurende / scherpe pijn tussen schouderbladen, Algemene rugpijn, Bewegingsstoornis/pijn in de ribben, Slechte lichaamshouding / houdingsgerelateerde problemen / zwakte, Syndroom van Tietze (costochondritis), Sacro-iliacale gewricht dysfunctie, Lage rugpijn / Lumbago / Hexenschuss, Sciatica (ischias), Tussenwervelschijf klachten, Hernia, Spondylolisthesis, Stenose, Beenlengteverschil, Bekkenkanteling, Klachten tijdens zwangerschap.

Problemen van de Benen

Heup- en liesklachten, Lopers knie (runner’s knee), Pijn in het been / de benen, Achillespees pijn, Tinteling / gevoelloosheid in de benen / voeten, Pijn aan de hiel / peesplaat, Enkel- en voetklachten, Hielspoor (heel spur).

Algemene Problemen

Sportblessures, Chronische terugkerende letsels, Koliekklachten bij baby's, Kiss Syndroom, Groeipijnen bij kinderen, Scoliose, RSI (Repetitive Strain Injury), Artrose, Spondylitis, Ziekte van Scheuermann, Spierspanning / stijfheid, Gewrichtspijn in ledemaat.

Andere klachten die mogelijk kunnen worden verholpen

Verminderde immuunfunctie, Ademhalingsmoeilijkheden, Astma, Chronische vermoeidheid, Zwangerschapsproblemen, Slaapproblemen, Darmklachten, Bedplassen, Zwakke blaas,Erectie problemen, Chronische blaasontstekingen, Depressie, Concentratieproblemen, Allergieën.

Geschreven door
Cobus Bosman